May 21, 2014
admin

Альтанка відмінності з садовим…

Альтанка. Розмір альтанки один з найважливіших mexes.com.ua критеріїв при покупці готової альтанки або її будівництві для конкретного саду. Ретельно продумайте наперед, що вам потрібно. Буде дуже прикро, якщо через деякий час ви раптом зрозумієте, що вона занадто мала для Ваших цілей. Площа звичайної альтанки складає від 5 до 20 кв.м. Якщо ви хочете вільно розмістити під дахом вашого літнього будиночка стіл або стільці для чотирьох чоловік, то внутрішній діаметр альтанки повинен бути не менше 2,5-2,8 м. Альтернативою стільців може служити більш економна лава по периметру або окружності альтанки (ми використовуємо такий підхід для наших типових моделей альтанок, які мають діаметр 3 метри). Чим менше сад, тим легше і витонченішою повинна бути конструкція, щоб альтанка не пригнічувала решту об єктів саду.

Альтанки. Моделі альтанок Вибір моделей надзвичайно великий. Павільйони і альтанки споруджують з дерева і кованого металу, каменю і цегли. Вони бувають круглими, шести-восьмигранними і навіть овальними, відкритими ажурними і закритими, романтично витонченими, нехитро простими або, навпаки, супермодними. У стилі сільського будиночка, або химерних обрисів, наче тереми з російських казок, китайські пагоди, японські чайні будиночки, просто альтанки в японському стилі. Так що для кожного стилю оформлення саду знайдеться відповідна модель. Дизайн і вартість на будь-який смак і гаманець.

Обміркуйте, як ви маєте намір використовувати свою тиху заводь . Якщо збираєтеся проводити тут жаркі денні години або теплі вечори, то цілком достатньо буде моделі з повністю або наполовину відкритими стінами. Якщо ж хочете мати справжній павільйон, який можна використовувати і в міжсезонні, доведеться закрити його з усіх сторін. Великі вікна створять відчуття, що ви перебуваєте в оточенні зелені. Хороша теплоізоляція і вбудоване опалювання дозволять комфортно відчувати себе тут і в прохолодні дні. Тут зручно працювати або проводити дозвілля за улюбленим заняттям, а при достатній площі можна навіть прийняти друзів або влаштувати дитяче свято.

Альтанка. Вибір місця під альтанку Після того як вибір моделі альтанки зроблено, потрібно знайти оптимальне місце для розміщення альтанки або павільйону в саду. Альтанку розташовують зазвичай в тій частині саду, звідки відкривається найкращий вид на навколишню місцевість.

Але й сам об єкт вашої гордості повинен бути видний з будь-якої точки саду. Місце потрібно вибирати з таким розрахунком, щоб вона могла показати себе у всій красі. Але не встановлюйте її на голому майданчику. Найбільш зручні місця в кутках ділянки, на кордоні садових зон, а також поряд з входом в сад або біля ставка. Павільйон добре буде виглядати і як продовження цегляної стінки або огорожі. Якщо передбачається влаштовувати в альтанці чаювання у великій компанії, то передбачається її близькість до будинку.

Альтанка. Оформлення альтанки Після того як споруда зведена, можна приступити до її оформлення. Важливо, щоб у вашої альтанки була гідна оправа . У колишні часи садівники, облаштовуючи сад, придумували самі різні розваги. Крім милування рослинами, відпочинок тут припускав якусь інтригу, гру, яка зазвичай не обходилася без сюрпризів, чекали гуляє по саду. Перед його поглядом, наприклад, могла неждано постати увита виноградом альтанка, а в ній кошик з квітами і плодами.

Останнім часом ця гарна традиція повертається. Для альтанок і павільйонів підбирають красиву садові меблі, завіси, покривають художнім розписом стіни і стеля. Різні елементи саду все частіше прикрашають вітражами і кованими виробами. Все це додає саду особливу чарівність.

Навіть найкрасивіші альтанки без в юнких рослин виглядають незавершеними. У альтанки повинна бути надійний дах, зате решту елементів конструкції можна використовувати для підтримки ліан. Між стовпами роблять трельяжні грати, а самі стовпи покривають сіткою або гачками.

Альтанки. Оточення альтанки теж повинне бути гідним. Поряд посадите, наприклад, великий привабливий кущ, оточите її трояндами та іншими квітами, поставте біля входу рослини в горщиках або вазонах. Послідовно змінюючи зовнішність альтанки в різні пори року, рослини відображають динаміку життя.

Пофарбований в ваш улюблений колір, зі смаком і фантазією декорований, садовий павільйон або альтанка придбають індивідуальні риси і стануть місцем збору всіх членів сім ї з найперших теплих весняних днів. Альтанка ось вже декілька століть є найпоширенішим садовим елементом і в наші дні її лідерство серед малих архітектурних форм успішно продовжується. Перш ніж починати будівництво, добре б звернутися до професіоналів, які допоможуть зробити вибір і правильно визначити співвідношення всіх складових заміського володіння. Адже архітектурні споруди повинні бути відповідні будинку, гармонійно вписуватися в композицію ділянки. Джерело: woodom.com.ua | Обсудить статью на форуме Версія для друку | Обговорити статтю на форумі Джерело: ukrstroy.net

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías