May 21, 2014
admin

Зупинимося докладніше на специфіці…

Заздалегідь http://mexes.com.ua продумайте малюнок, якщо ви хочете зробити декоративні вставки. Намалюйте на папері, порадьтеся з фахівцями. Перед проведенням робіт закрийте ванну, щоб не пошкодити емаль під час укладання. Можна використовувати полімерну плівку. Клеїмо її по краях ванни за допомогою клейкої стрічки. Картон допоможе захистити крани, труби, змішувачі.

При виборі підстави при укладанні плитки перевагу варто віддати цементної плиті. Не бажано використовувати клеєну фанеру, так як матеріал може деформуватися з часом, особливо у ванній кімнаті. Цементні плити можна придбати в спеціалізованих магазинах. Наносимо на плити розмітку, робимо надріз ножем чи пилкою і розламуємо матеріал. На гладку поверхню цементної плити наносимо клей. Якщо використовуємо будівельний розчин, то використовуємо шорстку сторону. Між плитами залишаємо проміжки в 3 мм.

При фіксації цементних плит до стін необхідно строго слідувати рекомендаціям виробників. До стін такі плити зазвичай кріплять шурупами, які розташовуються з кроком в 15-20 см. Цементна плита не використовується в даному випадку для посилення конструкції. На неї буде наноситися шар клею і плитка. Нам необхідно створити ідеально рівну поверхню, щоб прилягання плитки було оптимальним. Після фіксації цементної плити ще раз упевніться, що вона закріплена надійно. Це дозволить уникнути тріщин і розломів під час експлуатації. Стики між цементними плитами перед початком укладання необхідно проклеїти стрічкою. Фахівці рекомендують використовувати стрічку зі скловолокна, яку продають згорнутої в рулони. На зворотному боці таких стрічок є склеювальний шар.

На першому етапі прикладіть плитку до стіни, встановлюємо перший ряд без клею. Це дозволить вибрати оптимальне рішення для розміщення плитки, яке допоможе уникнути різання і установки нерівних фрагментів. Намагайтеся уникати дуже вузьких смуг керамічної плитки. Якщо ви помітили, що смужка в кінці ряду вийде надто тонкою, то обріжте плитку на початку ряду. Це дасть можливість збалансувати малюнок.

На стіні відзначаємо, де будуть розташовуватися перша і остання плитки. За допомогою вертикального схилу наносимо вертикальні лінії, які будуть служити орієнтиром. Рухаючись вгору по стіні, дотримуємося даних вертикалей. До початку робіт за допомогою схилу можна встановити дефекти стіни. Намагайтеся звернути увагу при укладанні на те, щоб плитки не закінчувалися на місцях стиків цементних плит.

Можна розділити всю стіну на невеликі ділянки і проводити укладання на кожній дільниці окремо. Це значно полегшить роботу. На невеликий фрагмент зручніше наносити клей. За допомогою швів можна контролювати разбежку плиток. Для того щоб уникнути ручного регулювання відстаней між плитками, можна скористатися плиткою з вбудованим роздільником.

Для укладання плитки непрофесіоналами простіше використовувати мастику для стін. Приготувати цементну суміш необхідної консистенції іноді складно навіть для тих, хто вже не перший рік займається укладанням плитки. Робота невеликими ділянками підійде для тих, хто тільки почав освоювати ремонт своїми силами. Виробники мастик указують в інструкціях тип скребка для нанесення складу на плитку. Прочитайте інструкцію до клею, переконайтеся, що його можна використовувати для стін. Склеювальний склад повинен утримувати плитку на стіні до моменту засихання, не дозволяти їй сповзати. Плитки міцно притискаються в стіні, періодично можна простукувати плитку, щоб зрозуміти, наскільки повно розчин заповнив проміжок між стіною і плиткою. Для більш повного поширення клею по поверхні плитки необхідно посувати плиткою в різні боки. Не перестарайтеся, щоб клей не став вилазити через шви.

Для очищення швів від надлишків клею можна скористатися дерев яною паличкою або пластиковим шпателем. На поверхню стіни склад наноситься скребком з пільчатим краєм. Це дає можливість рівномірно розподілити склад по поверхні. Під рукою тримайте відро з теплою водою, щоб видаляти надлишки клею з поверхні керамічної плитки. Після укладання плитки приступаємо до затірці швів.

Плитка керамическая и аксессуары Перейти в розділ: Оздоблювальні матеріали > Плитка керамічна та аксесуари

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías