May 21, 2014
admin

Сучасна плитка для підлоги дозволяє…

Керамічні плитки для підлоги випускаються різних розмірів і конфігурацій: квадратні, прямокутні, трикутні, шестигранні і восьмигранні. Найчастіше для настилання підлог у квартирах і будинках використовують плитку наступних розмірів: 48 ? 48, 50 ? 50, 60 ? 60, 70 ? 70, 80 www.mexes.com.ua ? 80, 85 ? 85,100 ? 100, 150 ? 150, 170 ? 170, 200 ? 200, 300 ? 300, 150 ? 450, 200 ? 250, 200 ? 300 мм. Товщина плитки, як правило, 8-11 мм.

Керамічна плитка дуже міцний матеріал. Вона не гнеться і не деформується навіть при дуже високих навантаженнях і здатна витримати практично будь-який тиск, який може бути надано в побутових умовах. Однак така міцність плитки можлива лише в разі правильно викладеного підстилаючого шару. Він повинен бути абсолютно рівним і повністю прилягати до поверхні плитки. В іншому випадку між підстилаючих шаром і плиткою утворюються порожнечі, які рано чи пізно призведуть до руйнування плитки.

У підлогової плитки цей показник є одним з визначальних. Природно, гумові і шкіряні підошви взуття набагато м якше поверхні плитки і самі по собі не можуть пошкодити її поверхню. Однак на підошвах завжди присутні забруднення у вигляді різних абразивних частинок (насамперед кварцового піску). Ось вони-то і приводять до стирання плитки. Для оцінки стійкості до стирання застосовується шкала PEI (від назви американського інституту Porcelain Enamel Institute, в якому проводяться дослідження керамічних матеріалів). Згідно з цією шкалою плитка підрозділяється на 5 класів. Вони позначаються за назвою методу випробування від PEI-I до PEI-V. Перший клас найменш стійкий до стирання, п ятий найстійкіший. Кожен з цих класів призначений для використання в певних умовах: PEI-I. Для приміщень з низькою відвідуваністю і відсутністю забруднення (ванна, спальня) PEI-II. Для приміщень з невеликою відвідуваністю і слабким забрудненням (житлові приміщення, крім кухні, коридору та інших часто відвідуваних кімнат) PEI-III. Для приміщень з високою відвідуваністю (кухні, коридори) PEI-IV. Для приміщень з високою відвідуваністю і інтенсивною експлуатацією (парадні в під їздах, торгові зали, офіси) PEI-V. Для приміщень з підвищеною відвідуваністю і дуже інтенсивною експлуатацією (магазини, ресторани, зали для відвідувачів на поштах і в банках) Вогнетривкість і вогнестійкість Завдяки вогнетривкості підлогову керамічну плитку можна використовувати для облицювання ділянок підлоги, прилеглих до печей і камінів. Вогнестійкість означає, що плитка не горить взагалі і при нагріванні не виділяє ніяких токсичних газів.

Під цим розуміється опірність агресивним хімічним речовинам (побутової хімії, кислот). За хімічної стійкості керамічна плитка підрозділяється на п ять класів (за спаданням): АА, А, В, С і D. Клас АА плитка не піддається впливу хімічних елементів, клас А стійка до дії хімічних елементів і т. д.

Керамічна плитка вважається одним із самих гігієнічних матеріалів. З її поверхні легко видалити бактерії і мікроби шляхом дезінфекції. Тому такий плиткою облицьовують стіни та підлога в операційних.

Важливими критеріями якості плитки є формат і зовнішній вигляд. Плитка повинна мати чітко встановлені розміри, правильні кути і рівну поверхню. Якщо на плитку нанесено глазурованого покриття, воно має бути рівномірно прокрашено, без патьоків, білястих країв або сітки дрібних тріщин.

Сорт плитки можна визначити по маркіровці на упаковці. За європейськими нормами вся маркування для 1-го сорту повинна бути червоного кольору, для 2-го синього, для 3-го зеленого.

Крім того, необхідна інформація міститься на упаковку плитки у вигляді піктограм. Наприклад, зображення ступні на чорному фоні поміщається на упаковках з напільного плиткою. Ступня на заштрихованому тлі означає підвищену зносостійкість.

При виборі підлогової плитки для ванної кімнати слід враховувати, що тут плитка неминуче буде контактувати з хімічними реагентами, що залишають плями (засоби особистої гігієни, косметика і т. п.). Крім того, для підтримки гігієнічності плитки необхідно використовувати хімічно активні миючі засоби. Тому слід зробити вибір на користь плиток з підвищеними характеристиками хімічної стійкості (зокрема, володіють стійкістю до кислот і лугів).

При виборі кольору плитки, бажано враховувати можливі оптичні ефекти. Наприклад, якщо у вас малогабаритна квартира з маленькими за площею приміщеннями, то краще вибрати світлі тони: вони здатні зорово збільшувати простір. Слід пам ятати також про те, що будь-яке забруднення менш помітно на темних і мають зернисту структуру поверхнях. А ось на глянцевих плиткових покриттях особливо чорного кольору більше впадають в очі подряпини і невеликі відколи.

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías