May 21, 2014
admin

Як відомо в листопаді 2009 року…

Сьогодні існують 3 основних типи http://mexes.com.ua ламп: лампи розжарювання, виробництво яких, мабуть, скоро буде припинено, газорозрядні (люмінесцентні) енергозберігаючі лампи і «нове слово» світлодіодні лампи. Галогенні лампи і оптоволоконні розглядати не будемо вони поки що рідко використовуються в побуті.

Звичайна лампочка розжарювання є герметичною скляну колбу з вольфрамової спіраллю. Під дією струму спіраль розжарюється і виділяє світлову та теплову енергію. Основні недоліки традиційних ламп розжарювання всім відомі: надзвичайно низький ККД (велика частина енергії приблизно 95% йде на нагрів навколишнього повітря) і порівняно малий термін служби (750 -1000 годин). До переваг цих ламп можна віднести низьку ціну, відносну компактність, малу залежність від зниженої напруги в мережі і стабільну роботу при низьких температурах.

В люмінесцентних лампах під час роботи відбувається електричний розряд в парах ртуті, що перебувають під низьким тиском. В результаті виникає ультрафіолетове випромінювання, яке, проходячи через шар люмінофора, нанесений на внутрішню поверхню лампи , перетворюється у видиме світло. Переваги люмінесцентних енергозберігаючих ламп наступні. По-перше, їх світлова віддача при однаковій споживаної потужності у 5 разів більше, ніж у ламп розжарювання. Тобто, люмінесцентна лампа потужністю 20 Вт світитиме з такою ж яскравістю, як і лампа розжарювання потужністю 100 Вт По-друге, термін служби цих ламп значно більший (до 8000 годин). По-третє, є можливість вибору ламп виходячи з маркування по спектрального складу світла від 2700 ° К (теплий білий світ лампи з індексом 827) до 6500 ° К (денне світло лампи з індексом 860). Також існують проміжні варіанти лампи з індексом 835, що дають «прохолодний» світло, і лампи з індексом 840 з «холодним» світлом.

Це лампи нового покоління, які включають в себе декілька світлодіодів підвищеної яскравості. Основа світлодіоди напівпровідниковий кристал. Світлодіод перетворює електричний струм в світлове випромінювання (явище електролюмінесценції). Світіння виникає при рекомбінації електронів і дірок в області переходу. Світлодіодні лампи позбавлені ряду недоліків люмінесцентних енергозберігаючих ламп. Такі лампи ще більш економічні і довговічні, ніж люмінесцентні лампочки. Термін їх служби від 50 до 100 000 годин, а світлова віддача досягає 100 люменів на 1 Вт (у ламп розжарювання від 5 до 8 Лм / Вт, а у люмінесцентних енергозберігаючих ламп приблизно 30-40 Лм / Вт). Вони щодо ударо-і віброміцність (оскільки нитка розжарення відсутня, а колба світлодіодної лампи в багатьох випадках виготовлена ??з пластмаси), не містять ртуті і не вимагають дорогої утилізації. Ці лампи можуть мати абсолютно різні відтінки випромінюваного світла і нечутливі до перепадів напруги в електромережі.

Основний недолік світлодіодних ламп на даний момент ціна. Імпортні лампи коштують від 700 до 1000 рублів і вище, а в Росії їх виробництво тільки налагоджується ряд підприємств в даний час освоює випуск таких ламп. Передбачається, правда, що до 2014-му році вартість світлодіодних ламп зрівняється з вартістю люмінесцентних

Якщо енергозберігаюча лампа все ж розбилася то незважаючи на те, що в ній у багато разів менше ртуті ніж навіть у звичайному градуснику, ретельно виметіть осколки і швидше викиньте їх з квартири (будинку), а підлогу протріть перекисом водню. Рада що називається народний але по багатьом відгуками діє.

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías