May 20, 2014
admin

Професійні і надійні майстри допоможуть…

Укладання плитки mexes.com.ua порівнюється з клопіткою працею, яку вимагає точності і підвищеної уваги. Будь-яка неточність на початковому етапі роботи позначиться згодом.

Класти плитку потрібно на підготовлену рівну поверхню. Цією поверхнею служить стіна, побудована з гіпсокартону або оштукатурена по маяках.

Безпосередньо перед початком робіт потрібно ретельно очистити поверхню від пилу і про грунтувати глибоко проникаючої грунтовкою. Опустимо варіант з нерівними стінами, підлогою, так як буде простіше і дешевше обштукатурити стіну і зробити напівсуху стяжку на підлогу, ніж витрачати кошти на клей і намагатися зловити плиткою рівень.

Коли плитка укладається на підлогу, то вона буде добре триматися на будь-якому шарі клею, а на стіні при товстому шарі клею плитка попливе вниз і добитися ідеально рівній поверхні буде складно. Витрата клею також збільшиться з одного мішка розрахованого на 8 10 кв.метрів в мішок на 1 кв. метр.

Після завершення підготовчих робіт можна приступати до укладання плитки. Найкраще починати зі стін, що-б уникнути засмічення плитки покладеної на підлогу. Крім того, в процесі роботи може впасти важкий інструмент та плитка потріскається. Тому від поверхні стяжки потрібно відступити відстань рівне товщині плитки для підлоги в цілому, шару клею і деформаційного зазору. Для цієї мети потрібно використовувати рейку потрібної товщини, так як вона запобіжить сповзання плитки під навантаженням. Вся суть у тому, що-б ряд плитки відступав від підлоги на рівну відстань.

Потім замішуємо клей: набираємо у відро 2 літри води і потроху додаємо клейову суміш, через проміжок часу помішувати вийшов розчин міксером. У процес помішування потрібно домогтися пластичного та рідкого розчину. Потім необхідно дати йому часу приготується 5 10 хвилин і ще раз його перемішати клей готовий.

Після цього необхідно визначити напрям розміщення плитки більшість виробників позначають його стрілочкою на тильній стороні плитки, яка повинна дивитися в одну сторону. Завдяки рівній поверхні шпателя покриваємо тильну сторону плитки клеєм, а потім знімаємо надлишки клею зубчастої стороною шпателя. Виконуючи роботу шпатель тримається тільки перпендикулярно по відношенню до плитки для однакової висоти гребенів.

Після чого, плитка лягати на місце, притискається до стіни за допомогою легкого постукування по її поверхні. Так само встановлюються і сусідні плитки за допомогою рівня контролюється положення по вертикалі, горизонталі і всієї площини в цілому. При незначних відхиленнях від площини можна відкоригувати притискаючи кілька плиток одночасно до стіни довгим рівнем. Також між плитками вставляються спеціальні дистанційні хрестики, а якщо кілька плиток не зовсім рівних, то скористайтеся клинцем, який попередить наступні нерівності.

Безумовно, обійтися без прирізки не вийде, а що-б вона вийшла рівна потрібно використовувати плиткоріз. Плитка розмічається, лягає на станину і прокреслюють ріжучим роликом з твердо ріжучого сплаву, а потім легко розламується на частини лапкою. Крім рівною прирізки потрібно здійснювати різноманітну складну прирізку.

Така прирізка здійснюється болгаркою з алмазним гуртком. Різати плитку болгаркою потрібно на вулиці, так як процес супроводжується великою кількістю пилу та шуму. Часто потрібно вирізати круглі отвори для розеток, сантехніку і труби тоді застосовують балеринки це регульований інструмент, який кріпиться в дриль і обертається прорізаючи в плитки отвори різного діаметру. Для такої прирізки потрібно ретельно заміряти розміри і акуратно їх різати, так як невелике відхилення призведе до псування плитки.

При вашій акуратною різання у вас все одно не вийти ідеальний заводський шов, тому його потрібно заховати. Кутову прирізку можна сховати під рівною кромкою примикає плитки сусідньої стіни або під необхідним кутом. Решта прирізка ховається під різні чашечки , шалівку та іншої фурнітурою.

Плитка на підлогу кладеться також, попередньо промеренную і розмірене поверхню. Розмітку потрібно робити так, що-б видимі місця швів знаходилися паралельно стінам, а коса прирізка була під меблями.

Через кілька днів після укладання плитки можна приступати до затірки деформаційних швів. Перед цим шви очищаються від пилу і клею, плитка миється. Попередньо затирка розлучається водою і втирається в шви за допомогою спеціального шпателя.

Взагалі, ця робота дуже складна і копітка, тому інші оздоблювальні матеріали допоможуть вам з обробкою приміщення і не займуть великих витрат.

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías