Abr 14, 2014
admin

Управління комунальної власності…

Нагадаємо www.vorkers.com, що рік тому Львівська міська рада повідомила на аналогічний інформаційний запит Львівського прес-клубу, що виконком ЛМР ще у 2009 році дозволив - без конкурсів і тендерів - ТзОВ "Львівські ярмарки" стати організатором Різдвяного ярмарку і залучати - за самостійно визначену ТзОВ "Львівські ярмарки" оплату - інші організації для торгівлі. Рік тому площа павільйонів для такої торгівлі від 11 грудня 2012 року до 14 січня 2014 року становила 600 квадратних метрів. За всі ці дозволи і пільги ТзОВ "Львівські ярмарки" сплачувало у міську скарбницю мізерні кошти. Наприклад, за минулий ярмарок міський бюджет одержав тільки 10 тисяч гривень. Які ж прибутки ТзОВ "Львівські ярмарки" одержало від здавання в оренду торгових павільйонів - ані громаді, ані депутатам міськради невідомо.

В офіційній відповіді Ратуша також повідомила, що у 2009 році з пропозицією організувати у Львові Різдвяний ярмарок до неї звернулися лише три суб'єкти підприємницької діяльності і з-поміж двох інших невідомих ЛМР вибрала саме ТзОВ "Львівські ярмарки". А ось у 2010-2012 роках, запевняє ЛМР, вже ніхто з підприємців не звертався до неї з таким проханням.

Однак, на думку голови комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради Андріяна Гутника, міськвиконком неякісно проводить визначення оператора ярмарку. Підприємці звертаються у Львівську міську раду, але їх скеровують у ТзОВ Львівські ярмарки , яке надавало торік підприємцям за ціною 11 тисяч гривень в оренду дерев яні будиночки площею 6 квадратних метрів, - розповідав Андріян Гутник. За такою схемою, ТзОВ Львівські ярмарки рік тому заробило лише на цьому щонайменше 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Депутат Львівміськради Ерік Парсаданян під час виступу на сесії міськради наголосив, що вже чотири роки одна фірма без будь-якої конкуренції організовує Різдвяний ярмароку у Львові: Нам кажуть про Різдвяний ярмарок, а в реальності це встановлення 150 тимчасових споруд, які здаються в оренду, а різні підприємці, сплачуючи оренду, реалізовують свою продукцію. Ви порахуйте, скільки з цього отримує місто, а скільки підприємці .

Президент Асоціації роботодавців Львівщини, голова громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації Зеновій Бермес переконаний, що у цій справі простежується процес, створений під одну особу, коли учасником є лише одне підприємство, а всі решта змушені проситися до нього. За повідомленнями ЗМІ, одним із лобістів ТзОВ "Львівські ярмарки" є міський голова Львова Андрій Садовий.

У жодній країні Європи немає таких довготривалих святкових ярмарків, вважають священнослужителі, а Різдвяний ярмарок у Львові мав би закінчуватися саме до Різдва. Натомість цьогоріч Різдвяний ярмарок у Львові подовжили ще на шість днів, а площа його павільйонів збільшилася на 70 квадратних метрів. Крім того, рік тому для Різдвяного ярмарку надавали ліву сторону площі Ринок, а цьогоріч це обмеження вже зняте у рішенні виконкому ЛМР. Отож, ТзОВ "Львівські ярмарки" покладе до кишені своїх засновників ще не один мільйон гривень.

Прикро, що у такий неєвропейський спосіб організований святковий ярмарок на проспекті Свободи у Львові межує з Євромайданом, який для багатьох став храмом моральності.

Сайт модернізовано за підтримки американського уряду, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз Нетворк. Думки, висловлені на сайті, можуть не збігатись з точкою зору USAID, Інтерньюз Нетворк та американського уряду.

© 1999-2013 «Щоденний Львів». Новини та події суспільного життя міста Львів. Використання матеріалів сайту дозволяється лише з попередньої згоди правовласників. Всі права на картинки та тексти належать їх авторам.

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías