Abr 4, 2014
admin

Електродний мінікотел простий…

Пропускання змінного струму не можна назвати електролізом, оскільки відбувається лише іонізація online.casinocity.com рідини, коливання іонів з промисловою частотою 50 Герц і нагрів рідини (електроліз і перенесення матеріалу електродів відбувається лише при постійному струмі).

Для роботи електродного котла необхідно, щоб рідина мала необхідний питомий опір (питому провідність). Для ЕВН-ЮТЦ питомий опір (питома провідність) має бути в межах 1300 4000 Ом. (ГОСТ Вода питна ). Виміряти питомий опір можна опосередковано вимірявши силу споживаного струму.

Не дивлячись на деякі складнощі при запуску опалювальних систем на базі електродних міні- котлів ЕВН-ЮТЦ в класичній двотрубній системі відкритого типу з верхнім розливом, електродні котли економічніше ТЕНових як мінімум на 30 %.

Економічність електродних котлів перевірена практикою монтажу і експлуатації протягом 12 років. Надійність і економічність забезпечується простішою, надійною конструкцією. У ТЕНовому котлі спочатку нагріваються ТЕНи, а потім ТЕНи своєю поверхнею віддають тепло рідині.

У електродному міні-котлі ЕВН-ЮТЦ роль нагрівача відіграє сама рідина. При пропусканні струму, рідина гріється всім об'ємом, що знаходиться в міні- котлі. Використовуючи електродний нагрів рідини можна зменшити об'єм котла у декілька разів в порівнянні з ТЕНовим такої ж потужності.

Для забезпечення довговічності і надійності міні-котла, внутрішній діаметр вхідних і вихідних труб, і трубних фітінгів не має бути менше внутрішнього діаметру вхідного і вихідного патрубка самого котла.

Про потужність, вжитку електродних міні-котлів ЕВН-ЮТЦ і їх здатність опалювати приміщення можна взнати з рекламних матеріалів. Важливо відрізняти номінальну потужність міні-котла (кВт) від середнього вжитку електроенергії в опалювальний сезон (кВт година за 1 годину). Важливо відрізняти квадратні метри опалювального приміщення (м2) від кубічних метрів (м3).

Для прикладу можна розглянути поширений випадок опалювання приміщення об'ємом 200 м3 (площа 80 м2 при висоті стель 2,7 м) електродним міні-котлом ЕВН-ЮТЦ 4,5 номінальною потужністю 4,5 кВт. Якщо це приміщення житлове, добре утеплене, то середній вжиток електроенергії в опалювальний сезон (з вересня по березень) складе приблизно 1 кВт година в 1 годину, що відповідає приблизно 25 кВт годин в 1 добу (750 кВт годин в 1 місяць).

Тривалі спостереження показують, що в приміщенні, яке добре утеплене, робота міні-котла з вжитком номінальної потужності складає приблизно 1/3 часу.

При тій же площі 80 м2 (об'ємі 200 м3) середній вжиток в опалювальний сезон може перевищувати 1 кВт годин у декілька разів, оскільки ці приміщення мають великі тепловтрати.

Міні-котли типу ЕВН електричні електродні виробництва ЮТЦ. ЮТЦ лауреат всеукраїнського конкурсу «Лідер паливно-енергетичного комплексу 2008 року» номінація «Енергозберігаючий проект».

Чи зможуть наукові ІКТ-центри України та провідні ІТ-фірми стати партнерами європейських консорціумів у нових конкурсах FP7-ICT?

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías