Abr 1, 2014
admin

Наша країна швидкими кроками йде…

Основні способи економії в квартирах це застосування енергозберігаючої техніки (класу А), обігрівачі з високим ККД www.mapion.co.jp, економія світла, застосування двухтарифні лічильників і т.д.

Лампа розжарювання в 25 Вт і енергозберігаючі лампи мають приблизно одінковую температуру, але енергозберігаючі лампи освітлюють приміщення багато краще. Лампа розжарювання в 100 Вт освітлює приміщення також як і енергозберігаюча лампа в 20 Вт, але її температура більш ніж в 2 рази вище. Таким чином, частина енергії просто втрачається, витрачається на нагрівання повітря.

Розглянемо застосування енергозберігаючих ламп для економії електрики. Спробуємо відповісти на наступне питання: Чи вигідно використовувати дані лампи при сьогоднішніх тарифах на електроенергію.

Щодня лампи горять близько 3 годин. У рік лампа горить 1000 годин, таким чином, енергозберігаючої лампи вистачить на 4 роки. За цей час у нас згорить 4 звичайних лампи.

При світових цінах на електрику економія складе істотно більше. Наприклад, при ціні 5,6 руб / кВтг (20 центів), плата за звичайних лампах складе 7168 рублів, при енергозберігаючих 2330. Економія 4830 рублів.

Вам вибирати економити чи ні. Але навіть якщо енергозберігаюча лампа вийде з ладу раніше (якщо вона китайська), на зекономлені гроші можна купити ще багато таких ламп.

Не вірте написам на коробці, що 11 Вт замінює 60 Вт і т.д. (Особливо для недорогих китайських ламп) Купуйте енергозберігаючі лампи більшої потужності. Т.е якщо ви замінюєте звичайну лампу 80 Вт не беріть енергозберігаючу лампу на 20 Вт, візьмете на 23 або 26 Вт (у всякому разі, це стосується китайських ламп).

Escribir un comentario



¡Únete a nuestra comunidad!

Bienvenido a nuestra comunidad. Suscríbete a nuestro blog y mantente al día de todas nuestras noticias y novedades.

¡Síguenos en twitter!

Archives

Categorías